bliski istokvijesti

Jemenski dronovi pogodili saudijsku zračnu bazu i naftnu rafineriju

Jemenska vojska pokrenula je vojnu operaciju velikih razmjera unutar Saudijske Arabije, pogodivši zračnu bazu Khaled i rafineriju Aramco, u odmazdi za višegodišnji brutalni rat koalicije predvođene Saudijskom Arabijom protiv osiromašenog Jemena.

U izjavi koju je u subotu prenijela jemenska televizijska mreža na arapskom jeziku al-Masirah, glasnogovornik jemenskih oružanih snaga brigadni general Jahja Sari najavio je uspješnu provedbu operacije bombardiranjem niza vojnih i vitalnih ciljeva unutar Saudijske Arabije , koristeći 14 borbenih dronova domaće proizvodnje.

On je rekao da su četiri drona Sammad-3 (Invincible-3) bombardovala vazdušnu bazu King Khaled u blizini glavnog grada Rijada, dodajući da su četiri drona Sammad-2 (Invincible-2) također bombardovala vojne ciljeve na Međunarodnom aerodromu Kralj Abdulah u Džedi i u rafinerijama Aramco u Džedi.

Odvojeno, vojne ciljeve na međunarodnom aerodromu Abha u jugozapadnoj provinciji Asir u Saudijskoj Arabiji bombardovao je dron Sammad-3, a pet bespilotnih letjelica Qasef-2K bombardiralo je različite vojne ciljeve u provincijama Abha, Džizan i Nadžran.

Saudijska Arabija je stalno na meti jemenske vojske i njenih dobrovoljnih snaga, a vlada u San’i kaže da će nastaviti gađati mete duboko unutar tla Kraljevine sve dok se rat i opsada nastave.

Izvor: TV Sahar

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button