bliski istokSirijavijesti

Procurjeli dokumenti dokazuju britansko finansiranje grupa protiv Damaska

Visoka savjetnica sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada optužila je Britaniju za finansiranje grupa protiv Damaska radi daljnjeg izazivanja nemira u toj arapskoj zemlji.

Također je kazala da zapadne zemlje stvaraju pritisak na sirijske zvaničnike da napuste vladu.

Bouthaina Shaaban, Assadova politička i medijska savjetnica, rekao je to na videokonferenciji koju je održao njemački Institut Schiller u subotu pod nazivom „Moralni kolaps transatlantskog svijeta traži novu paradigmu“, izvještava sirijska novinska agencija SANA.

Shaaban je rekao da je Sirija u posljednjih deset godina pogođena ratom s dvije oštrice, jedan na terenu protiv terorista koji razaraju zemlju, a drugi protiv napora zapadnih zemalja da podstaknu na nezadovoljstvo u vladinim redovima.

„Sve što se dogodilo u Siriji, od uništenja, smrti i raseljavanja, bilo je zbog zapadnih obavještajnih institucija koje su, u saradnji s Turskom, obučile hiljade terorista kako bi postigle jedan cilj, a to je uništavanje Sirije“ – dodala je ona i naglasila da se Zapad prema Siriji odnosi kao da je ona još uvijek pod kolonijalizacijom.

Izvor: TV Sahar

Show More

Related Articles

Back to top button