bliski istokSirijavijesti

Ruska avijacija raznijela terorističku bazu u Siriji, ubijeno 200 militanata

Sjeveroistočno od sirijske Palmire teroristi su napravili zakamufliranu bazu, gdje su formirane grupe za terorističke napade; avioni ruskih vazduhoplovnih snaga izvršili su napad na ove objekte, saopštio je zamjenik načelnika Centra za pomirenje zaraćeniha strana u Siriji kontraadmiral Aleksandar Karpov.

– Prema dobijenim informacijama, teroristi su napravili zakamufliranu bazu severoistočno od Palmire, gde su formirane borbene grupe za slanje i izvođenje terorističkih napada u različitim regionima zemlje, a takođe se proizvodile eksplozivne naprave ručne proizvodnje – rekao je Karpov na brifingu.

Karpov je dodao da su nakon potvrde lokacije o ovim objektima avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na njih izvršili vazdušne napade.

– Kao rezultat (napada)… uništena su dva skloništa, do 200 militanata, 24 pikapa sa teškim mitraljezima, kao i oko 500 kilograma municije i komponenata za izradu improvizovanih eksplozivnih naprava – precizirao je Karpov.

On je istakao i da teroristi u Siriji planiraju terorističke napade i napade na državne institucije u većim gradovima čiji je cilj destabilizacija situacije uoči predsjedničkih izbora.

Prema njegovim riječima, teroristi se obučavaju u kampovima za obuku, koji se nalaze “na teritorijama koje ne kontrolišu sirijske vlasti, uključujući zonu El Tanf, koju kontrolišu Oružane snage SAD”.

(Sputnik)

Show More

Related Articles

Back to top button