iranvijesti

Front otpora svakodnevno čini velike korake protiv SAD i Izraela

 Zapovjednik iranskih snaga Kuds, Revolucionarne garde Irana, rekao je da front otpora svakodnevno čini velike korake protiv Amerike i Izraela te da se put otpora šehida nastavlja.

General Ismail Kaani je danas u Isfahanu na dženazi preminulog generala Revolucionarne garde, šehida Hedžazija, govorio o njegovim borbama i zaslugama.

Kazao je da je šehid Hedžazi bio pored prijatelja i braće na putu islama, gdje god je to bilo potrebno.

„Put šehida Hedžazija na polju odbrane nastavlja se i dalje. To je put koji je proširio šehid Sulejmani, a istinski na njemu kročio šehid Hedžazi. To je put za koji je Uzvišeni Allah nagovijestio pobjedu“ – kazao je glavnokomandujući snaga Kuds, koji je tu dužnost preuzeo nakon američkog atentata na svog prethodnika, šehida generala Kasima Sulejmanija.

General Hedžazi bio je drugokomandujući, ali je prije nekoliko dana, usljed dugogodišnjih povreda zadobijenih u iračkog agresiji na Iran, preselio na drugi svijet.

General Kaani je u svom jutrošnjem govoru ukazao na jačanje fronta otpora u regionu rekavši:

„Danas, različiti frontovi otpora od islamskog Irana do Libanona, Iraka, Sirije i Jemena imaju svoje sinove koji su učenici ove škole. Oni svakodnevno čine velike korake nasuprot neprijatelja islama, Amerike i krvoločnog cionističkog režima. To je put otpora koji se, uz Božiju pomoć, nastavlja.“

Izvor: TV Sahar

Show More

Related Articles

Back to top button