bliski istokSirijavijesti

Sirijski i ruski napadi nanijeli teške gubitke teroristima u Idlibu

Ruski i sirijski avioni izveli su napade na položaje tekfirijskih militanata u sirijskoj sjeverozapadnoj pokrajini Idlib u blizini turske granice.

Izvori bliski militantima kazali su da su ruski avioni pogodili plinski objekat koji su koristili militanti u blizini grada Sarmada.

Reuters je prenio riječi tih izvora i svjedoka koji su potvrdili da su desetine kamiona koji su prevozili robu i bili parkirani u blizini graničnog prelaza Bab Al-Hawa, zapaljene.

Ranije ovog mjeseca, ruske i sirijske vojne snage izvele su raketni napad na rafinerije u sjeverozapadnoj pokrajini Halep, dok su se teroristi s podrškom Turske pripremali da prevezu stotine cisterni ukradene nafte preko sirijsko-turske granice.

Također, portal Syriawatan News objavio je da su sirijski zračni napadi pogodili terorističke položaje između Sarmade i prelaza Bab Al-Hawa u nedjelju, nanoseći teške gubitke tekfirijskim militantima.

Rusija pomaže sirijskim snagama u bitkama za oslobađanje preostalih područja od terorista ISIL-a i drugih terorističkih grupa.

Izvor: TV Sahar

Show More

Related Articles

Back to top button