iranvijesti

Indirektno priznanje cionista o atentatu na Fahrizadea

SaharTV – Novinar izraelske televizije Kanal 12 je govoreći o detaljima atentata na iranskog nuklearnog fizičara Mohsena Fahrizadea, koji se dogodio u petak, indirektno ukazao da Tel Aviv snosi odgovornost za atentat.

Novinar je u svom izvještaju podsjetio da je u proteklim godinama ubijeno 10 iranskih naučnika koji su radili na polju nuklearne fizike.

„Atentat na Mohsena Fahrizadea bio je rezultat praćenja koja su trajala nekoliko godina“ – rekao je cionistički novinar.

Iako je rečeno da Tel Aviv zvanično nije priznao daje odgovoran za napad, Kanal 12 tvrdi da je nedavni susret američkog državnog sekretara Mikea Pompea s izraelskim zvaničnicima mogao stvoriti teren za sprovođenje operacije ubistva istaknutog iranskog naučnika, kojeg nazivaju otac iranske nuklearne tehnologije.

List Ra’ju-l-Jeum u svojoj analizi piše da je atentat na Fahrizadea morao biti povezan s više od jednom obavještajnom službom, na čijem čelu se nalaze CIA i Mossad, te da je za tu operaciju morala postojati stalna koordinacija i praćenje uz veliko i dugogodišnje iskustvo.

Show More

Related Articles

Back to top button