vijesti

Izrael kao uslov u trgovinskim pregovorima SAD-a i Kenije

SaharTV – Vlasti Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Kenije vode pregovore o uspostavi slobodne trgovine, a lokalni mediji javljaju da je zvanični Washington kao uvjet zvaničnom Nairobiju postavio razvoj odnosa sa Izraelom.

Vlasti Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Kenije vode pregovore o uspostavi slobodne trgovine, a lokalni mediji javljaju da je zvanični Washington kao uvjet zvaničnom Nairobiju postavio razvoj odnosa sa Izraelom.

List “The East African“ javlja da SAD kao uvjet potpisivanja sporazuma od Kenije traži da ne podržava kampanje protiv Izraela i ne ugrožava izraelske ekonomske interese.

Američki ambasador u Nairobiju Kyle McCarter nije želio odgovoriti na novinarsko pitanje da li je Izrael bio tema tokom trgovinskih pregovora.

Kenija zagovara rješavanje bliskoistočne krize na bazi uspostave dvije nezavisne države i američko uvjetovanje bi tu afričku zemlju moglo dovesti u nezavidnu poziciju.

Američko-kenijski trgovinski pregovori počeli su u julu s ciljem uspostave bescarinske trgovine i povećanja trgovinske razmjene.

Show More

Related Articles

Back to top button