bliski istokvijesti

Brigadni general Saree: Jemenske pomorske snage zaplijenile vojni teretni brod Ujedinjenih Arapskih Emirata

 Portparol jemenskih oružanih snaga rekao je da su pomorske trupe te zemlje, podržane savezničkim borcima iz narodnih komiteta, uspjele da zauzmu teretni brod pod zastavom Ujedinjenih Arapskih Emirata jer je bio uključen u “neprijateljsko djelovanje”.

Brigadni general Yahya Saree rekao je u objavi na njegovoj Twitter stranici u ponedjeljak da su jemenske snage i njihovi saveznici zarobili brod nakon što je ušao u jemenske teritorijalne vode i djelovao protiv sigurnosti i stabilnosti zemlje.

Visoki jemenski vojni zvaničnik dodao je da je brod bio natovaren raznim municijama, napominjući da će svi detalji zapljene biti objavljeni na konferenciji za novinare u narednih nekoliko sati.

Sa svoje strane, glasnogovornik jemenskog popularnog pokreta otpora Ansarullah, Mohammed Abdulsalam, naglasio je da je brod pod zastavom UAE zarobljen dok je izvodio neprijateljska djela u jemenskim vodama.

“Uspješna operacija bez presedana dolazi u okviru legitimnog prava jemenske nacije da se suoči sa agresijom i opsadom koju predvodi Saudijska Arabija”, rekao je on.

Izvor: TV Sahar

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button