iranvijesti

Iranski predsjednik Raisi telefonski razgovarao sa nikaragvanskim kolegom Ortegom: Amerika doživljava pad i slabi svakodnevno

Iranski predsjednik Ibrahim Raisi telefonom je razgovarao sa svojim nikaragvanskim kolegom Danielom Ortegom, te mu je poručio da zbog opadanja moći SAD-a, njegova zemlja može prevladati pritisak i sankcije Washingtona baš kao što je to učinio Iran.

U telefonskom razgovoru sa nikaragvanskim šefom države u srijedu, Raisi ga je podsjetio da iranska nacija nije zaustavila svoj napredak suočena sa preprekama i problemima koje su, između ostalih, stvorile Sjedinjene Države.

“Sigurni smo da i Nikaragva može prevladati prijetnje i sankcije SAD-a jer su danas SAD u padu i iz dana u dan sve slabije”, rekao je predsjednik Irana.

Prisilne mjere i prijetnje Sjedinjenih Država, istakao je on, nemaju utjecaja na snagu volje nezavisnih zemalja svijeta i zemalja koje traže slobodu.

“Međunarodni hegemonistički sistem ne može nametnuti svoju volju Islamskoj Republici i Nikaragvi jer se te zemlje oslanjaju na glasove i podršku svojih naroda, i mogu da se suprotstave pretjeranim zahtjevima hegemonijskih sila”, rekao je Raisi.

Iranski predsjednik je također stavio naglasak na razvoj bilateralnih veza u svjetlu “velikih kapaciteta” Irana i Nikaragve u političkom, ekonomskom i društvenom području.

Ortega je, sa svoje strane, također tražio proširenje odnosa u raznim oblastima.

On je također izrazio uverenje da će zemlje biti sposobne da se suprotstave imperijalizmu i da će uspješno koračati putem napretka.

Ortega je završio svoje izlaganje naglašavajući da njegova zemlja “stoji uz iransku naciju u svim međunarodnim arenama”.

Izvor: TV Sahar

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button