bihvijesti

Turski ministar odbrane: Turska je spremna da djeluje kao posrednik u političkoj krizi u Bosni i Hercegovini

Turska je spremna da djeluje kao posrednik u političkoj krizi u Bosni i Hercegovini i učinit će sve da osigura stabilnost, rekao je u utorak ministar odbrane Hulusi Akar, usred zabrinutosti zbog separatističkih poteza Milorada Dodika.

U sklopu posjete Sarajevu ove sedmice, Akar se sastao sa svojim bh. kolegom, bosanskohercegovačkim Predsjedništvom i drugim zvaničnicima, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Turske, piše Daily Sabah.

“Mi gledamo na Bosnu i Hercegovinu kao cjelinu. Učinili smo sve što smo mogli za njeno jedinstvo i stabilnost i to ćemo činiti i dalje”, rekao je Akar novinarima nakon razgovora.

“Ako bude zatraženo, Turska može raditi kao posrednik u Bosni i Hercegovini,” rekao je Akar, ne dajući više detalja.

“Vjerujemo da separatistička retorika u Bosni i Hercegovini nikome ne koristi”, rekao je on na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojim bosanskim kolegom Sifetom Podžićem u glavnom gradu Sarajevu.

“Pomno pratimo situaciju. Pozivamo relevantne strane da razmisle razumno, razumno i razborito. Postojeći i potencijalni problemi se također mogu riješiti pregovorima i mirnim putem”, rekao je on.

Izvor: TV Sahar

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button