BALKANvijesti

VTK BiH: Počela vakcinacija privrednika iz regiona u Beogradu

Jutros je u Belexpo centru u Beogradu započela vakcinacija privrednika zapadnobalkanske šestorke koji su se odazvali pozivu Komorskog investicionog Foruma zapadnog Balkana, a čija je članica i Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vakcinacija će biti vršena danas i sutra. Pozivu se odazvalo više od 4.000 bosanskohercegovačkih privrednika među kojima su vlasnici i zaposlenici kompanija.

VTK BiH zahvaljuje Privrednoj komori Srbije i Vladi Republike Srbije na iskazanoj solidarnosti i omogućenoj zajedničkoj vakcinaciji privrednika iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Albanije i Crne Gore, a koja dokazuje i pokazuje da je ekonomija ta koja nas i dalje spaja.

Budući da će, osim 4.000 bosanskohercegovačkih privrednika, veliki broj njih biti i iz ostaliha zemalja regiona, Komora upućuje veliku zahvalnost i svim akterima uključenim u uspješnu relizaciju ove aktivnosti.

Današnjim okupljanjem privrednika regiona šalje se jasna poruka, “budućnost regiona je region bez granica”.

“Iako zahvalni, nadamo se da će pandemija koronavirusa proći i da nam u budućnosti neće trebati ovakve ili slične aktivnosti. Nadamo se i radujemo narednim susretima privrednika koji će se organizovati povodom otvaranja velikih proizvodnih pogona i širenja poznatih svjetskih brendova u zemlje regiona”, navedeno je iz Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine.

(Foto: Milos Miskov – AA)

Show More

Related Articles

Back to top button