bihvijesti

Automobilska industrija: Nijemci šire svoje kapacitete u BiH

Renomirana njemačka kompanija iz sektora autoindustrije Selzer koja je prošle godine započela svoje poslovanje u Rajlovcu, širi svoje kapacitete.

Nakon što je prošle godine završila svoj prvi objekat, započela je izgradnju drugog, a u planu je i treći, najavio je načelnik sarajevske općine Novi Grad Semir Efendić, piše Faktor.

– Dugo vremena i uloženog truda trebalo je da se stekne povjerenje njemačkih kompanija iz oblasti autoindustrije za izgradnju njihovih proizvodnih pogona u okviru industrijske zone Rajlovac. Nakon što su u proteklim godinama izgrađeni pogoni za potrebe kompanije Veritas u kojima je zaposleno blizu 400 radnika, u prošloj godini na lokalitet Rajlovca stigla je i renomirana njemačka kompanija Selzer – kazao je Efendić.

On je naveo kako je izgradnja njihovog prvog objekta površine 5.000 m2 završena u avgustu 2020. godine, a nedavno je započela izgradnja drugog objekta istog kapaciteta dok se uveliko vrše pripreme za izgradnju i trećeg objekta na površini od 10.000 m2.

Pored toga Elektroprenos BiH je izgradio novu trafostanicu čime je osigurano stabilno snabdijevanje električnom energijom industrijske zone Rajlovac.

Show More

Related Articles

Back to top button