iranvijesti

Izrael nema vojnu moć da napadne Iran

Šef Ureda Predsjednika Islamske Republike Iran, Mahmoud Vaezi, rekao je da cionistički režim Izraela nema planove za napad na Iran, jer nema mogućnost ni sredstva za takav napad.

Na marginama današnje sjednice iranske vlade, Vaezi je govorio o izjavama izraelskog generala u vezi s planovima cionstičkog režima da napadne Iran te je istakao da narod Irana i regiona poznaje jezik zvaničnika cionističkog režima, te da on želi samo psihološko ratovanje.

Vaezi je istakao da su iranske oružane snage, uključujući Armiju i Revolucionarnu gardu, dobro obučene da brane Iran, dodavši da Iran neće započeti nikakav rat, ali da je ozbiljan u namjerama da se brani.

U drugom dijelu intervjua koji je dao novinaru iranske agencije Iran Press, Vaezi se osvrnuo i na iranski nuklearni sporazum iz kojeg su se povukle Sjedinjene Američke Države.

„Ukidanje sankcija je ono što žele spriječiti i cionistički režim i neke zemlje regiona, uključujući Saudijsku Arabiju“ – rekao je.

Iran se drži svojih principa i nije mu važno ko je na vlasti u Sjedinjenim Državama, istakao je podsjetivši da su stavovi novog državnog sekretara isti kao oni Trumpove administracije.

„O nuklearnom sporazumu već se pregovaralo i to je zatvoren slučaj“ – rekao je ukazujući na izjave američkih zvaničnika o pokretanju novih nuklearnih pregovora s Iranom.

Vaezi je podsjetio da je Iran unutar nuklearnog sporazuma, i da su SAD te koje su ga jednostrano napustile.

Izvor: TV Sahar

Show More

Related Articles

Back to top button