svijetvijesti

Doktor iz Južne Floride umro nakon primanja Covid-19 vakcine

Dvije sedmice nakon što je primio prvu dozu vakcine Pfizer COVID-19, 56-godišnji američki liječnik u Južnoj Floridi umro je, izvijestili su američki mediji.

Doktor Gregory Michael, akušer iz Miami-Beacha, bio je dobrog zdravlja, izvijestio je Sun-Sentinel.

Zdravstveni službenici s Floride i Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) istražuju je li vakcina igrala ulogu u njegovoj smrti, što je možda prva smrt u SAD povezana s vakcinom.

Doktor je primio prvu dozu vakcine Pfizer-BioNTech 18. decembra u Medicinskom centru Mount Sinai, prema izjavi njegove supruge Heidi Neckelmann.

Male tačke počele su se pojavljivati ​​na stopalima i rukama nakon tri dana i otišao je na hitnu pomoć u Mount Sinai, gdje prema izvještajima radio 15 godina.

Prema riječima njegove supruge, Michaelova krvna slika bila je daleko ispod normalnih vrijednosti, a primljen je na odjel intenzivne njege.

Liječnici su pokušavali dvije sedmice, ali nisu mogli povećati broj Michaelovih trombocita. Bez obzira na sve što su učinili, broj trombocita odbijao je porasti, kazala je supruga.

U petak je Iransko društvo crvenog polumjeseca (IRCS) saopštilo da je uvoz američkih vakcina Pfizer COVID-19 otkazan nakon što je lider islamske revolucije ajatullah Sejjid Ali Hamenei zabranio kupovinu vakcina protiv koronavirusa koje proizvode Sjedinjene Države i Britanija.

Izvor: TV Sahar

Show More

Related Articles

Back to top button