svijetvijesti

Trump strahuje od iranskog odgovora na godišnjicu atentata na Sulejmanija

SaharTV – Ovih dana svjedoci smo jačanja anti-iranske atmosfere među visokim američkim zvaničnicima, no stvarnost na terenu dokazuje da su prijetnje Iranu sasvim isprazne.

Kako se pbiližava godišnjica atentata na iranskog generala Kasima Sulejmanija 3. januara, koji je izveden američkim dronom u Bagdadu, američki mediji i zvaničnici povećali su svoju propagandu protiv Irana, kao što je optuživanje Irana za nedavni raketni napad na ambasadu SAD u Iraku, što je Iran snažno odbacio.

Također, Ministarstvo odbrane SAD, poslalo je nuklearnu podmornicu Georgia i dva bacača bombi B-52 u region Perzijskog zaljeva.

Također, česti su i naslovi o ratu protiv Irana, no sve te mjere i potezi već su viđeni i u proteklim godinama i decenijama.

Administracija Donalda Trumpa očigledno strahuje od mogućeg odgovora i osvete Irana na godišnjicu terorističkog napada na svog istaknutog generala, te zna da nije u položaju da može učiniti bilo šta protiv Irana.

Zato halabukom i stvaranjem straha pokušava spriječiti mogući odgovor Teherana.

Iran je ranije kazao da će se u odgovarajuće vrijeme i na odgovarajući način osvetiti za generala, te istakao da je iranski zahtjev potpuno povlačenje američkih vojnih snaga iz cijelog regiona.

Show More

Related Articles

Back to top button