iranvijesti

Iranski lider zahvalio medicinskom osoblju na herojskoj žrtvi u vremenu koronavirusa

SaharTV – Lider islamske revolucije Irana, ajatullah Sejjid Ali Hamenei, izrazio je zahvalnost medicinskom osoblju u Iranu zbog njihove ogromne žrtve u vremenu epidemije koronavirusa.

Vrhovni lider Irana se obratio putem televizije danas, povodom Dana bolničara u Iranu, koji se obilježava na dan rođenja hazreti Zejneb (s.a), praunuke Poslanika Muhammeda (s.a.v.a) koja je pomagala ranjenicima tragedije na Kerbeli.

Ajatullah Hamenei je posebno istakao ulogu medicinskih sestara i bolničara, te je izrazio saučešće njihovoj zajednici zbog gubitka kolega u borbi protiv koronavirusa.

„Medicinske sestre i bolničari su meleki milosti za pacijente. To je stvarna definicija, ne pretjerivanje ni u kom smislu“ – rekao je on i dodao da je dio njihove profesije bavljenje bolesnikovim i tijelom i dušom, što predstavlja značajnu ulogu.

Iranski lider je nastojanje da se ublaži bol ljudskog bića jednim od najljepših spektakla u životu, te je naglasio da je medicinsko osoblje u Iranu u vrijeme epidemije koronavirusa rizikovalo vlastiti život i ispunilo ogroman zadatak.

Show More

Related Articles

Back to top button