bihvijesti

Zvizdić primio u nastupnu posjetu novog iranskog Ghelichkhana

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić primio je u nastupnu posjetu ambasadora Islamske Republike Iran u BiH Gholamreza Alimohammada Ghelichkhana i poželio mu uspješan rad i boravak u našoj zemlji.

Zvizdić istaknuo je zadovoljstvo dobrim i prijateljskim odnosima između Irana i BiH i zahvalio se na pomoći Bosni i Hercegovini, koja je uvijek bila bezuslovna i prijateljska,saopženo je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Tokom razgovora, sagovornici su izrazili nadu da će bitka sa pandemijom biti što je moguće brže dobijena.

Također su se saglasili da u oblastima ekonomije, privrede, turizma, kulture i obrazovanja postoji prostor za unapređenje odnosa i da je u narednom periodu potrebno intenzivirati aktivnosti u tim segmentima. Naglašeno je da je potrebno unaprijediti saradnju privrednih komora kako bi se povećao obim trgovinske razmjene, te unaprijedilo investiranje Irana u Bosnu i Hercegovinu.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Denis Zvizdić i ambasador Ghelichkhan saglasili su se da je neophodno unaprijediti saradnju parlamenta dvije zemlje, kao i grupa prijateljstva BiH i Islamske Republike Iran.

Na kraju sastanka, Zvizdić je ambasadoru Ghelichkhanu poželio uspjeh u diplomatskoj misiji u Bosni i Hercegovini, saopćio je Sektor za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

(Fena)

Show More

Related Articles

Back to top button