iranvijesti

General Salami: Nismo ograničeni na bilo kakvu geografiju u odbrani svojih vitalnih interesa

SaharTV – Zapovjednik Revolucionarne garde Irana, general Hossein Salami, Perzijski zaljev je nazvao snažnom potporom u odbrani Irana i tačkom gdje se susreću sile jedna s drugom.

„Islamska Republika Iran dobro je odigrala svoju jedinstvenu i značajnu ulogu u obezbjeđivanju tog odlučujućeg morskog prostora za svjetsku ekonomiju“ – rekao je iranski general danas na ceremoniji pridruživanja ratnog broda Rudaki mornarici Revolucionarne garde.

On je istakao da svjetske zemlje duguju Islamskoj Republici na tome i istakao da Iran nije ograničen ni ka kakav geografski prostor kada se radi o odbrani vitalnih interesa.

„Ukoliko nam neprijatelji budu prijetili ili budu htjeli izvesti napad na nas, mi ćemo postati napadačka snaga i to je potpuno značenje naše odbrambene strategije za koju se ozbiljno zalažemo“ – istakao je.

Ratni brod Rudaki danas se u Bandar Abbasu prodružio pomorskim snagam Revolucionarne garde Irana. On ima mogućnost da nosi sve vrste aviona, bespilotnih letjelica, projektila, odbrambenih i radarskih sistema.

Brod teži 400 tona, dug je 150 metara, a širok 22. Njegovim pridruživanjem, mornarica je danas započela misiju snažnog prisustva u dalekim vodama.

Show More

Related Articles

Back to top button