bliski istokvijesti

Hamas: Normalizacija odnosa između Izraela i Sudana nema nikakve veze sa sudanskim narodom

SaharTV – Politički ured palestinskog pokreta otpora Hamas najavio je da će njegovi čelnici uskoro putovati u Kairo, Egipat, radi nekoliko važnih tema, između ostalog nacionalnog pomirenja, stanja u Pojasu Gaze i posljednjim dešavanjima vezanim za Palestinu i region.

Palestinski informativni centar javlja da je šef političkog ureda Hamas Ismail Hanije također snažno osudio sporazum o normalizaciji odnosa još jedne arapske zemlje s Izraelom, Sudana, te je kazao da taj sporazum nema nikakve veze sa sudanskim narodom i da ne pokazuje stavove koje je on kroz historiju imao podržavajući Palestinu.

On je rekao da takvi sporazumi nikada ne mogu dovesti iscrtavanja nove karte regiona na osnovu želja i ciljeva cionističkog neprijatelja.

„Kartu regiona iscrtat će samo narodi koji poštuju jasna prava palestinskog naroda i koji se suprotstavljaju okupatorskom cionističkom režimu, koji nema budućnost na ovoj teritoriji“ – rekao je.

Hanije je osudio i vrijeđanje Poslanika Muhammeda (s.a.v.a) i muslimana u Francuskoj rekavši da bi francuski predsjednik što prije trebao prestati s uvredljivim izjavama na račun islama i muslimana.

Show More

Related Articles

Back to top button