bliski istokvijesti

Ansarullah: Arapska liga je propagandna truba Saudijske Arabije i Emirata

Politički ured jemenskog pokreta Ansarullah kazao je da je protivljenje Arapske lige da osudi sporazum o normalizaciji odnosa između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata dokaz da je ta Liga postala propagandna truba za Rijad i Abu Dabi, te da je time izdala preusdu o vlastitom političkom smaknuću.

U reakciji na rezultate zasjedanja predstavnika zemalja članica Arapske lige, i odbijanje da se izričito osudi normalizacija odnosa s cionističkim režimom Izraela, jemenski Ansarullah kazao je da je Liga izgubila i ono malo vrijednosti koje je imala među narodima.

„Arapska liga postala je samo propagandna truba bez vrijednosti za Rijad i Abu Dabi, kako bi sprovodila sumnjive planove koji nemaju nikakve veze s arapstvom“ – navodi se u saopštenju Ansarullaha i dodaje kako je ona pala pod saudijski uticaj, te da je time presudila samoj sebi.

„Zvaničnim padom arapskog režima, mora se računati na budnost naroda radi reformi i povratka kredibiliteta i značaja palestinskog pitanja“ – dodaje jemenska grupa.

Arapska liga na vanrednoj sjednici koja je održana u srijedu nije usvojila prijedlog palestinske rezolucije kojom se osuđuje normalizacija odnosa s okupatorskim režimom Izraela.

Ujedinjeni Arapski Emirati normalizaciju odnosa s Tel Avivom su proglasili 13. augusta, a očekuje se da će i druge arapske zemlje slijediti taj sramni primjer.

(SaharTV)

Show More

Related Articles

Back to top button