bliski istoksvijetvijesti

Hutiji gađali saudijski aerodrom Abha dronovima

IRIBINA – Jemenska armija izvela je seriju napada odmazde na Međunarodni aerodrom Abha u saudijskoj regiji Asir, koristeći bespilotne napadačke letjelice domaće proizvodnje Sammad-3.

Glasnogovornik Oružanih snaga Jemena, brigadni general Jahja Sari, rekao je danas da su bespilotne letjelice pogodile zacrtane mete s velikom preciznošću, dodavši da su napadi zaustavili zračni saobraćaj na nekoliko sati.

Sari je kazao kako su zračni napadi u okviru zakonskog prava Jemena da odgovori na razarajuću vojnu agresiju koju Saudijska Arabija sa svojim saveznicima vodi protiv te zemlje.

Jemenski general kazao je da će jemenski borci nastaviti izvoditi slične napade unutar saudijskog tla, ukoliko režim u Rijadu nastavi sa svojom agresijom i opsadom.

Prije dva dana, jemenske snage također su gađale aerodrom Abha.

Istovremeno, ministar saobraćaja u Vladi nacionalnog spasa u San’i, Zakaria Al-Shami, osudio je saudijsku pomorsku i zračnu blokadu Jemena, rekavši da će Međunarodni aerodrom u San’i uskoro obustaviti svoje aktivnosti zbog nedostatka goriva, te da UN-ovi i humanitarni letovi više neće saobraćati.

 

Show More

Related Articles

Back to top button