bliski istoksvijetvijesti

Nasrallah : Milioni dolara troše se na medijski rat protiv Hezbollaha

IRIBINA – Generalni sekretar libanonskog pokreta otpora Hezbollah, Sejjid Hasan Nasrallah, rekao je da arapske i zapadne ambasade u Libanonu troše milione dolara na medijski rat protiv tog pokreta.

Strane ambasade plaćaju pozamašne sume novca medijima da napadaju Hezbollah šireći lažne vijesti, libanonski novinski portal Al-Ahed je citirao njegove riječi.

Nasrallah se obratio naciji povodom obilježavanja Ašure u subotu navečer, rekavši da su proporcije kampanje protiv Hezbollaha nezapamćene dosad.

On je pojasnio da se medijskim ratom upravlja iz komandnog centra koji ponekad svim svojim elementima plasira sasvim iste dezinformacije i lažne vijesti.

Hezbollah se odupire pritiscima koje na Libanon dolaze iz Izraela i njegovog najvećeg saveznika, Sjedinjenih Američkih Država. U 2000-tim, Hezbollah je primorao cionistički režim Izraela da se povuče nakon dva rata.

Nasrallah je dalje u svom govoru kazao da je cilj propagandne kampanje da se demorališe Hezbollah i da napusti svoje ciljeve zbog kojih podnosi brojne žrtve.

No, Hezbollah nastavlja svoj put i borbu, i ništa ga ne može uplašiti, kazao je generalni sekretar grupe.

 

Show More

Related Articles

Back to top button