bihvijesti

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS poziva stanovništvo na oprez i odgovornost

U novoj školskoj godini učenici od prvog do četvrtog razreda biće obavezni da prisustvuju nastavi

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS za praćenje i analizu situacije izazvane širenjem koronavirusa pozvao je stanovništvo Kantona Sarajevo na poseban oprez jer slijedi promjena godišnjeg doba, a time i vremenskih uvjeta te pad temperature zraka koji mogu uzrokovati pojavu prehlada.

Također, upozoravaju stanovnike Kantona Sarajevo koji se vraćaju s godišnjih odmora da prate svoje zdravstveno stanje. Time odgovorno reagiraju prema okruženju da bi onemogućili svaki vid eventualne transmisije koronavirusa, naročito iz država u kojima je broj zaraženih tim virusom u porastu.

– Oprez i odgovorno ponašanje potrebno je svima nama. Posebno zbog činjenice da slijedi početak nove školske godine u kojoj će učenici od prvog do četvrtog razreda biti obavezni da prisustvuju nastavi, prema propisanim higijensko – epidemiloškim uvjetima – naglašavaju iz Kriznog štaba.

Kako navode u saopćenju za javnost iz Pres službe KS, članovi Kriznog štaba još jednom pozivaju stanovnike Kantona Sarajevo da izbjegavaju veća okupljanja, organizirana u zatvorenom prostoru, prenosi Fena.

Show More

Related Articles

Back to top button