bihvijesti

Heidari: Iako odlazim, željno ću pratiti vijesti o BiH

Ambasador Islamske Republike Iran u BiH Mahmoud Heidari zahvalan je, kako ističe u oproštajnoj poruci pri kraju četverogodišnje misije, srdačnim ljudima u Bosni i Hercegovini čija je prisnost posljednje godine učinila periodom ugodnih i lijepih uspomena za njega i njegovu suprugu.

-Iako napuštam Bosnu i Hercegovinu, željno ću pratiti vijesti uz nadu da ću od vas dobivati dobre i radosne vijesti, vijesti o miru i stabilnosti, o razvoju i napretku, vijesti o povećanju prisnosti među svim narodima i sljedbenicima svih religija, vijesti o jačanju nade i duhovnosti kod mladih, vijesti o neumoljivim naporima koji obećavaju bolju budućnost svima.

Napuštam Sarajevo s nadom da će snažno drvo prijateljstva naroda dvije zemlje, Irana i Bosne i Hercegovine, i dalje ostati živahno i plodonosno u svim godinama koje dolaze te sigurno i zaštićeno od zla svih zlonamjernika i onih izopačenog razmišljanja – naglasio je.

Ambasador Irana podsjeća na mnogobrojne kulturne sličnosti i historijske veze naroda Irana i Bosne i Hercegovine.

– To su poveznice koje nadilaze ekonomske interese i materijalne motive i koje su dokazane u teškim okolnostima – navodi ambasador Mahmoud Heidari, u oproštajnoj poruci, koju  potpisuje kao vječni prijatelj Bosne i Hercegovine.

(Fena)

Show More

Related Articles

Back to top button