bliski istoksvijetvijesti

Princ i ministar iz Emirata obrisao anti-izraelsku objavu na Twitteru

IRIBINA – Sirijska aktivistica otkrila je da je ministar vanjskih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata, Abdullah bin Zajed Al-Najhan, obrisao objavu na Twitteru iz 2014.god, u kojoj je napisao da je Izrael djecoubilački režim, nakon sporazuma Tel Aviva i Abu Dabija o normalizaciji odnosa.

U objavi 2014.god, vrhovni emiratski diplomata napisao je na engleskom, arapskom i hebrejskom da „Izraelski režim ubija djecu“, tražeću od međunarodne zajednice ga krivično goni Tel Aviv.

Bin Zajed je objavi dodao i fotografije palestinske djece, žrtava izraelskog nasilja.

Mimi Al-Laham, sirijska aktivistica nastanjena u Australiji, prijavila je njegov komentar u nedjelju. Kasnije je kazala da je ministar vanjskih poslova UAE sam obrisao objavu nakon „prijave“, otkrivajući licemjernu politiku zaljevskih zemalja.

„Hah! Obrisao je objavu zbog mog odgovora na nju“ – napisala je Laham.

Ona je zatim pozvala građane Emirata da se suprotstave svojim vladarima koji će, ukoliko im pruže otpor, „pasti kao papirni tigrovi“.

Ujedinjeni Arapski Emirati postali su prva zaljevska zemlja i treća arapska zemlja koja je uspostavila zvanične odnose s cionističkim režimom Izraela, nakon Egipta (1979) i Jordana (1994).

 

Show More

Related Articles

Back to top button