vijesti

Cilj sporazuma između UAE i Izraela je spasiti Trampa iz izborne krize

Visoki lider palestinske grupe Hamas naglasio je kako je cilj sporazuma koji su postigli Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati to da se Donald Tramp spasi od izborne krize.

Kako javlja novinska agencija ISNA, Mahmud Al-Zahar, jedan od lidera Hamasa, za libanonsku TV mrežu Al-Mayadeen je rekao:

„Pokvaren je i zao onaj ko sarađuje s okupatorima, a dobronamjeran je onaj koji podržava palestinski narod i njegove opcije za slobodu. Oni koji su potpisali sporazume s Tel Avivom, izgubit će podršku svog naroda.“

Zahar je podsjetio da su odnosi s Izraelom uvijek postojali, ali da nisu bili javni, te je one koji daju ustupke kolonijalizatorima nazvao „izdajničkim plaćenicima“.

„Cilj sporazuma između Tel Aviva i Emirata je spas Donalda Trampa, američkog predsjednika, iz izborne krize. Mi nikada ne bismo prodali ni pedalj svoje zemlje radi spašavanja Trumpa iz njegovih kriza“ – naglasio je on.

Palestinski zvaničnik je pojasnio kako neke arapske zemlje članice Vijeća za zaljevsku saradnju nisu predstavnice vlastitog naroda, te njihovi lideri vlast žele sačuvati putem američke podrške.

I druge palestinske grupe snažno su osudile primirje Ujedinjenih Arapskih Emirata s Izraelom i nazvale ga izdajničkim, prenos TV SAHAR.

Show More

Related Articles

Back to top button