bliski istoksvijetvijesti

Jemenski Ansarullah pozvao na ekonomske sankcije Emiratima

IRIBINA – Jemenski pokret Ansarullah zatražio je od arapskih zemalja da okončaju trgovinske razmjene s Ujedinjenim Arapskim Emiratima zbog sporazuma s cionističkim režimom Izraela.

Muhammed Ali Al-Houti, jedan od lidera Ansarullaha, je rekao:

„Arapske i islamske zemlje moraju imati jasan stav u vezi s direktnim odnosima Emirata i Izraela. Mi tražimo okončanje ekonomskih veza s Emiratima u osudu sporazuma te zemlje s Izraelom putem zatvaranja ureda za izvoz i uvoz u Emiratima, kao praktični korak prema prepoznavaju te izdaje kao krivičnog djela.“

„Sporazum Izraela i Emirata je izdaja palestinskog pitanja i njenih šehida i pokazuje da su ratovi u kojima učestvuju Ujedinjeni Arapski Emirati s ciljem sprovođenja američke politike“ – naglasio je.

Muhammed Abdussalam, glasnogovornik Ansarullaha, također je snažno osudio mirovni sporazum cionističkog režima i Abu Dabija.

„Saudijska Arabija ne želi da se prikaže kao zemlja početnica, ali i ona podržava sporazum stoljeća. Emirati i Saudijska Arabija su karika u lancu cionističkog projekta u regionu“ – istakao je i dodao da sramni sporazum dokazuje da Izrael i SAD nastavljaju s uništenjem regiona.

Show More

Related Articles

Back to top button