bliski istokiransvijetvijesti

Iračka kompanija optužena za umiješanost u atentat na generala Sulejmanija

IRIBINA – Specijalna komisija za istragu atentata na generala Kasima Sulejmanija i vojnog zapovjednika Abu Mahdija Al-Muhandisa, tužila je iračku telekomunikacijsku kompaniju za umiješanost u ubistva.

Prema obaviještenim izvorima, komisija je primila dokumente nekih lidera Jedinica narodne mobilizacije, kojih je Munandis bio drugokomandujući, u kojima se navodi da je kompanija za mobilnu telefoniju pružila američkim snagama u Bazi Victoria na iračkom aerodromu informacije vezane za mobilni telefon jednog od Muhandisovih saboraca.

„Američka komanda dobila je dovoljno informacija o lokaciji Al-Muhandisa i njegovom sastanku s generalom Sulejmanijem kroz tu telefonsku liniju, što je doprinijelo procesu atentata“ – kazao je izvor za Shafaq News.

Zapovjednik snaga Kuds, Revolucionarne garde Irana, general Kasim Sulejmani, i drugokomandujući iračkih Jedinica narodne mobilizacije, Abu Mahdi Al-Muhandis, kao i nekoliko njihovih kolega i saboraca, ubijeni su u atentatu američkog drona 3. januara u blizini aerodroma u Bagdadu.

Show More

Related Articles

Back to top button