bliski istoksvijetvijesti

Uspjesi jemenskih boraca na jugu Saudijske Arabije: Oboren američki dron, uspješne vojne operacije

IRIBINA – Sistem zračne odbrane jemenskih boraca odbrane oborio je američku bespilotnu letjelicu u blizini Džizana na jugu Saudijske Arabije.

Prema izvještaju TV mreže Al-Masirah, glasnogovornik jemenskih oružanih snaga Jemena, general Jahja Sari, je u saopštenju kazao:

„Sistemi zračne odbrane vojske i narodnih komiteta Jemena oborili su američku špijunsku letjelicu RQ20 u zračnom prostoru područja Hard nasuprot Džizana na jugu Saudijske Arabije.“

Misije koje izvode te letjelice su nadzor i prikupljanje informacija.

Jemenski Ansarullah je također saopštio da je u operaciji na jugu Saudijske Arabije u Nadžranu poginulo i ranjeno na desetine plaćenika saudijske agresorske koalicije.

Operacija je izvršena na tri fronta, a osim žrtava, neprijatelju je nanesena i materijalna šteta uništenjem naoružanja i ratne  opreme.

Kako su kazali izvori, saudijski plaćenici su četiri sata pokušavali ostvariti napredak na tom području, ali nisu uspjeli.

Jemenski Ansarullah također je saopštio da je osujetio pokušaje saudijske koalicije da prodre u priobalnu pokrajinu Al-Hudejda na zapadu Jemena.

Show More

Related Articles

Back to top button