bliski istoksvijetvijesti

Poruka cionističkog režima Hezbollahu: Ne tražimo sukob

IRIBINA – Cionistički režim Izraela je u posljednjim sedmicama bio pojačao svoja vojna kretanja na granici s Libanonom i prijetio napadom, ali su vojni izvori danas (nedjelja) kazali da ne traže sukob s Hezbollahom.

Vojni izvor iz Tel Aviva, čije ime Al-Jazeera u svom izvještaju nije otkrila, kazao je da cionistički režim ne želi sukob s libanonskim pokretom otpora, te da je njihov prioritet „spriječiti iransko vojno prisustvo u Siriji“.

Izvor je kazao da će Izrael „snažno odgovoriti na bilo kakav napad od strane Hezbollaha“ te da će zbog podrške vlade Libanona tom pokretu „napasti i infrastrukturu te zemlje“.

No, ranije su neki mediji u regionu prenijeli izvještaje nekoliko cionističkih medija kako je Tel Aviv poslao poruku Hezbollahu preko Organizacije UN-a, i „uvjerio Hezbollah da ga neće napasti“.

Prošle sedmice, libanonski mediji su izvijestili da je ministar vanjskih poslova Francuske tokom svog putovanja u Libanon i susreta s libanonskim premijerom „donio poruku za libanonski Hezbollah“.

Hezbollah nije zvanično reagovao na ovakve izvještaje.

 

Show More

Related Articles

Back to top button