bliski istoksvijetvijesti

Nova taktika ISIL-a u stvaranju nesigurnosti u Iraku

IRIBINA – Nakon što je prije manje od deset dana na sjeveru Bagdada ubijen jedan zapovjednik iračke vojske, u utorak navečer je ubijen još jedan vojni komandant u gradu Hitu, zapadno od Bagdada.

Odgovornost za obje operacije preuzela je teroristička skupina ISIL, koji je krajem 2017.god. na vojnom polju doživio poraz od strane iračkih snaga i njihovih saveznika, te okončao svoj „halifat“ u Mosulu. No, grupa je sada započela drugačije operacije na područjima gdje je još uvijek „na snazi“, posebno na zapadu i sjeverozapadu Iraka.

Ubistva dva iračka zapovjednika, nakon što su bila praćena, dio su nove taktike. Također, još jedna „operacija iznenađenja“ koju je ISIL nedavno izveo je postavljanje bombe u automobilu, u blizini trga u Bagdadu na kojem je prethodno došlo do sukoba između demonstranata i sigurnosnih snaga. Usljed sukoba, pet osoba je ranjeno.

Stručnjaci tvrde da su ostaci terorističke skupine ISIL usvojili nove taktike borbe protiv iračkih sigurnosnih snaga, te da sada zloupotrebljavaju i političke nesuglasice i krizu u zemlji.

 

Show More

Related Articles

Back to top button