bihvijesti

Turković primila u oproštajnu posjetu ambasadora IR Iran Heidarija

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH dr Bisera Turković primila je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini Mahmouda Heidarija.

IRIBINA  – Sagovornici su ocijenili da Bosna i Hercegovina i Iran njeguju dobre bilateralne odnose. Izrazili su svoju punu podršku daljem unapređenju odnosa, naročito u oblasti ekonomske saradnje. Islamska Republika Iran je jedna od rijetkih zemalja s kojom je Bosna i Hercegovina dostigla suficit u trgovinskoj razmijeni.

Ambasador Heidari se zahvalio ministrici Turković na saradnji i potvrdio puno opredjeljenje Irana da razvija još bolje odnose s Bosnom i Hercegovinom u svim segmentima. U tom kontekstu je prenio poziv ministra vanjskih poslova Irana Mohammada Javada Zarifa ministrici Turković, da što prije, imajući u vidu trenutnu epidemiološku krizu, posjeti Iran.

Sagovornici su razmijenili informacije i mišljenja o trenutnoj pandemiji koronavirusa, te je tom prilikom ministrica Turković izrazila nadu za brzim oporavkom Irana i građana te zemlje u borbi sa COVID-19 pandemijom.

Na samom kraju razgovora, uz prigodnu razmjenu poklona, ministrica Turković je poželjela ambasadoru Heidariju mnogo sreće i uspjeha u daljoj diplomatskoj karijeri, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH, prenosi Fena.

Show More

Related Articles

Back to top button