bliski istoksvijetvijesti

Napad na otpor Libanona znači napad na cijelu osovinu otpora

IRIBINA – Ministar vanjskih poslova jemenske vlade u San’i osudio je napad cionističkog režima na Libanon i rekao da bilo kakvo gađanje otpora u Libanonu znači gađanje cijele osovine otpora.

TV mreža Al-Mayadeen javila je da je Hišam Šaraf, ministar vanjskih poslova Vlade nacionalnog spasa Jemena, povezane s Ansarullahom, naglasio da bilo kakav napad na libanonski otpor znači napad na cijelu osovinu otpora.

„Izrael dobro zna da osovina otpora uključuje brojne države i grupe u regionu i da neće ići u korist Izraelu i onima koji stoje iza njega da stvore uslove za novi regionalni rat. Uticaj toj rata dosegnut će mnogo dalje od Libanona, Sirije i njihovih susjeda“ – kazao je on.

Šaraf je od zemalja povezanih s Izraelom zatražio da da to shvate i zaustave izraelske lidere koji misle da će njihove greografske granice i pomorski interesi biti sigurni od napada otpora i njegovih saveznika.

„Otpor se nalazi na velikoj strateškoj rasprostranjenosti, koja mu daje mogućnost snažnog i bolnog udarca“ – istakao je.

Show More

Related Articles

Back to top button