bihvijesti

Zvizdić primio u oproštajnu posjetu iranskog ambasadora Heidarija

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Islamske Republike Iran Mahmouda Heidarija.

Dr. Zvizdić zahvalio se ambasadoru Heidariju na dobroj i uspješnoj saradnji i na značajnom doprinosu razvoju bilateralnih odnosa. Naglasio je da BiH i Iran imaju dobre političke i kulturne odnose, te da između dvije zemlje nema otvorenih pitanja.

Ambasador Heidari zahvalio se dr. Zvizdiću na saradnji i potvrdio opredjeljenje Irana da razvija još bolje odnose sa Bosnom i Hercegovinom u svim segmentima.

Razgovarali su i o pandemiji koronavirusa i tom prilikom dr. Zvizdić je izrazio nadu za brzim oporavkom Irana i građana te zemlje u borbi sa pandemijom.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić i ambasador Heidari složili su se da je u narednom periodu potrebno poboljšati parlamentarnu saradnju, te naglasili da postoji veliki prostor za unapređenje ekonomske, naučne i kulturne saradnje. Dr. Zvizdić rekao je da bi, kada se steknu uvjeti, privredna delegacija Irana trebala posjetiti Bosnu i Hercegovinu kako bi se definirali modeli unapređenja ekonomske saradnje.

Ambasador Heidari prenio je i poziv predsjednika Parlamentarne skupštine IR Iran Mohammada Baghera Qalibafa zamjeniku predsjedavajućeg dr. Zvizdiću da u narednom periodu posjeti Iran. Dr. Zvizdić se zahvalio i rekao da je siguran da bi ta posjeta doprinijela još većem unapređenju bilateralnih odnosa.

Dr. Zvizdić poželio je ambasadoru Heidariju mnogo sreće i uspjeha u daljoj diplomatskoj karijeri” – saopćeno je iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma.

Show More

Related Articles

Back to top button