bliski istoksvijetvijesti

Saopštenje Hezbollaha o dešavanjima na granici Libanona i okupirane Palestine

IRIBINA –  Libanonski pokret Hezbollah izdao je saopštenje u vezi s dešavanjima u okupiranoj Palestini i naglasio da će osveta za ubistvo njegovog borca Alija Kamila Mohsena biti sigurna, te da cionisti moraju čekati osvetu u strahu i trepetu.

Libanonska TV mreža Al-Manar javila je da je Hezbollah izdao saopštenje o današnjim dešavanjima na granici između Libanona i okupiranih palestinskih teritorija.

U saopštenju se ukazuje na veliki strah cionističkog režima i stanovnika okupiranih palestinskih teritorija od odgovora otpora na ubistvo Kamila Mohsena, koji je ubijen u raketnom napadu cionističkog režima na Damask prije nekoliko dana.

Izraelci ne mogu predvidjeti reakciju libanonskog otpora, dodaje se.

Također, Hezbollah ističe da su vijesti cionističkih medija o neuspjehu operacije Hezbollaha da se infiltrira u okupirane teritorije lažne, kao i vijesti o pogibiji snaga Hezbollaha nakon bombardovanja polja Šab’a. Izraelci pokušavaju da se lažno prikažu kao pobjednici, navodi se.

„Islamski otpor naglašava da u današnjim dešavanjima nije bilo nikakvog sukoba ni pucnjave od strane otpora, nego je pucala samo jedna strana, a to je uplašeni neprijatelj“ – ističe se i dodaje da osveta za ubistvo Kamila Mohsena još uvijek nije sprovedena, te da cionistički neprijatelj i dalje očekuje odgovor snaga otpora.

„Također, bombardovanje sela Al-Habarije i uništenje kuće jednog libanonskog građana neće ostati bez odgovora. Pobjedna nad neprijateljem dolazi samo od Nepobjedivog i Mudrog Boga“ – završava svoje saopštenje Hezbollah.

Danas su mediji izvijestili o sukobima na pograničnom predjelu između Libanona i okupirane Palestine, a izvještaji nisu odmah bili potvrđeni od strane libanonske strane.

Show More

Related Articles

Back to top button