vijesti

Čečenski muslimani proglasili Stejt department terorističkom organizacijom

Duhovna uprava muslimana Čečenije proglasila je američki Stejt department za terorističku organizaciju nakon što je Amerika uvela sankcije lideru Čečenije Ramzanu Kadirovu i njegovoj porodici, navodi se u specijalnom saopštenju, objavljenom na stranici organizacije na Instagramu.

Kako se navodi, Duhovna uprava muslimana je ogorčena odlukom o sankcijama i smatra da su ograničavajuće mjere „uvedene protiv islama i čečenskog naroda uopšte“.

Iz organizacije se također pitaju „gdje su bili svi ti američki zvaničnici kada su se narušavala sva pisana i nepisana prava stanovnika Čečenije i kada je cijela Republika bila u ruševinama“, prenosi Sahar TV.

„Međutim, sigurno znamo da su sve te lažne demokrate podržavali teroriste koji su činili nedjela na čečenskom tlu.  Nećemo dozvoliti Americi lažne izjave o našem vođi Ramzanu Ahmatoviču Kadirovu! I proglašavamo Stejt department za terorističku organizaciju broj jedan“, zaključuje se u saopštenju.

Stejt department uključio je lidera Čečenije Ramzana Kadirova na „crnu listu“ zbog njegove navodne umiješanosti u kršenje ljudskih prava.

Show More

Related Articles

Back to top button