svijetvijesti

Jemenske snage izvele velike napade na vojne baze i strateška mjesta Saudijske Arabije

IRIBINA – Glasnogovornik oružanih snaga Jemena iznio je detalje o operaciji jemenskih boraca duboko unutar teritorije Saudijske Arabije.

General Jahja Sari je kazao kako su u operaciji gađane vojne baze, kao i ekonomski i strateški položaji u Džizanu, Nedžranu i Asiru, poput naftnih i industrijskih područja, vojnih skloništa i sistema zračne odbrane.

Jemenski general je na press konferenciji kazao da su mete gađane balističkim raketama, kao i velikim brojem bespilotnih letjelica.

„Ukoliko agresor ne okonča napade i blokadu Jemena, oružane snage neće oklijevati da mu nanesu bolne udarce u bliskoj budućnosti“ – upozorio je on vojnu koaliciju kod vodstvom Saudijske Arabije, koja već šestu godinu zaredom izvodi napade na različita područja u Jemenu, u bezuspješnom nastojanju da na vlast povrati svog saveznika Mansura Hadija i slomi narodni pokret Ansarullah.

„Oružane snage ističku nastavak zakonske odbrane velikog Jemena i njegovog naroda do ostvarenja slobode i nezavisnosti“ – kazao je Sari.

Također, u okviru operacije gađana je vojna baza Tadavin u pokrajini Ma’arib, dok se u njoj odvijao sastanak vojnih komandanata Saudijske Arabije i plaćenika, usljed čega je poginulo i ranjeno njih desetine.

Show More

Related Articles

Back to top button