iranSirijavijesti

Huk: S Izraelom dijelimo isto mišljenje po pitanju Irana

IRIBINA – U nastavku svoje turneje po zemljama Zapadne Azije, s ciljem anti-iranske kampanje, američki predstavnik za Iran, Brajan Huk, danas se sastao s premijerom cionističkog režima, Benjaminom Netanjahuom.

Nakon što je posjetio tri arapske zemlje iz regiona Perzijskog zaljeva, američki izaslanik danas je stigao u okupiranu Palestinu, gdje se susreo s cionističkim premijerom.

Netanjahu je tokom susreta s Hukom ponovio optužbe da „Iran namjerava napraviti atomsku bombu“, iako je cionistički režim Izraela jedini koji u Zapadnoj Aziji posjeduje atomsko naoružanje.

„Iran nastavlja svoj tajni program za izgradnju atomskog oružja“ – ponovio je svoju otrcanu izjavu izraelski premijer i zaprijetio da će Izrael „učiniti što je potrebno“ da spriječi Iran u toj namjeri, te da Iran “drži podalje od Sirije”.

On je također pohvalio američku kampanju pritiska i sankcija protiv Irana i zatražio još veće sankcije, pohvalivši američki teroristički napad početkom januara u kojem je u Bagdadu ubijen iranski antiteroristički general Kasim Sulejmani.

U svom dijelu obraćanja, Brajan Huk je kazao da Amerika i Izrael dijele isto mišljenje po pitanju neophodnosti produžetka embarga na oružje Iranu.

On je u Netanjahuovom prisustvu Iran nazvao „najvećim pomagačem antisemitizma i terorizma, ne samo na Bliskom istoku, već na čitavom svijetu“, ponavljajući svoje stalne i neosnovane optužbe na račun Teherana.

Show More

Related Articles

Back to top button