bliski istok

Cionistički ministar: Imamo veze s Rijadom

IRIBINA   – Ministar obavještajnih poslova cionističkog režima Izraela otkrio je da Tel Aviv ima veze s Rijadom, te da su neki zvaničnici arapskih zemalja i Vijeća za saradnju Perzijskog zaljeva potpisali određene sporazume s tim režimom.

Eli Cohen, ministar obavještajnih poslova cionističkog režima Izraela, je u intervjuu za list Elaf kazao da su arapske zemlje voljne da uspostave odnose s Izraelom, posebno na polju sigurnosti, vode i poljoprivrede.

On je istakao da je imao susrete s nekim zvaničnicima arapskih zemalja i Vijeća za saradnju Perzijskog zaljeva te čak potpisao i određene sporazume s njima.

Cionistički ministar je arapskim zemljama poručio da ne bi trebale odgađati saradnju s Tel Avivom dok se ne riješi palestinska kriza „jer bi to moglo dugo potrajati, vjerovatno 10 godina“, dok arapske zemlje i Izrael imaju brojne zajedničke interese i mogućnosti za saradnju.

„Između Izraela i Saudijske Arabije postoje veze. Ta zemlja ima mnogo prirodnih bogatstava, a Izrael je napredan u tehnologiji. To nam omogućava da budemo jaki saveznici u regionu“ – rekao je on.

IZVOR

Show More

Related Articles

Back to top button