bliski istok

Palestinska zajednica: Ogorčeni smo na nerazumijevanje, bahatost i izjednačavanje žrtava i zločina

iribina– Povodom teksta koji se jutros pojavio u vijestima bh.medijskih kuća, a tiče se smrti palestinskog borca za slobodu, Ramadana Šalaha, Unija Palestinskih zajednica u Evropi, Udruženje “Palestinska zajednica u BiH” te Udruženje “Bosanskohercegovačko-palestinskog prijateljstva” informišu javnost o slijedećem:

“Iznenađeni smo da mediji u BiH koji dobro znaju kako je biti žrtva zločina i genocida olako proglašavaju teroristima ljude koji su, iako i sami u teškoj situaciji, pomagali i podržavali BiH. Ogorčeni smo na takvo nerazumijevanje, bahatost i izjednačavanje žrtava i zločina.

Rahmetli Šalah je bio generalni sekretar organizacije koja se zajedno sa ostalim palestinskim organizacijama borila i bori se za mir, slobodu i ravnopravnost, a protiv izraelske okupacije, nasilja i zločina.

Licemjerno je Šalaha nazivati liderom terorističke organizacije, a zanemariti zločine i genocid koji palestinci trpe godinama i to u zemlji svojih očeva, ali i u izbjeglištvu.

Ramadan Šalah bio je borac za slobodu, mir i palestinsku državu. Njegov odlazak je prerani i veliki gubitak za palestinski narod čija borba za život dostojan čovjeka traje već decenijama”, saopćeno je.

Show More

Related Articles

Back to top button