iran

Revolucionarna garda Irana:Svjedočimo naglom porastu iranske pomorske moći

Glavnokomandujući Revolucionarne garde Irana rekao je da je iranska pomorska moć doživjela nagli porast.

Govoreći jutros na ceremoniji dodjele 120 ratnih plovila Mornarici Revolucionarne garde Irana, glavnokomandujući tih elitnih snaga, general Hossein Salami, je u lučkom gradu Bandar Abbas na jugu Irana kazao:

„Ovo što je danas organizovano kao pripajanje novih plovila Mornarici predstavlja mali prikaz velikog skoka u proizvodnji i pomorskoj odbrambenoj moći Islamske Republike Iran. Danas obala Perzijskog zaljeva svjedoči rađanju jedne nove sile.“

Iranski general je kazao da je plan Irana jačanje, a da taj put predvodi lider islamske revolucije, ajatullah Sejjid Ali Hamenei. „Jačanje je naša logika, ideal i cilj“ – naglasio je on.

Iranski general je također istakao da nisu dovoljna sredstva i alati za sprovođenje moći, nego da je za to potrebna mudrost i logika.

„U mnogim zemljama koje imaju veliku moć, slaba je mudrost upotrebe moći. Primjer tome su Sjedinjene Američke Države, kojima, uprkos velikim materijalnim strukturama moći, nedostaje mudrosti. Sve što više upotrebljavaju svoju moć, doživljavaju više poraza“ – rekao je on.

 

izvor

Show More

Related Articles

Back to top button