iran

Iranska odbrambena spremnost najviša u proteklih 40 godina

Iran je postigao najveći stepen odbrambene spremnosti od pobjede islamske revolucije 1979.god, rekao je visoki zapovjednik Revolucionarne garde Irana, naglašavajući da iranski narod nema razloga za brigu po tom pitanju.

„Naša odbrambena spremnost je trenutno na najvećem nivou od pobjede islamske revolucije“ – rekao je zapovjednik Aerokosmičke divizije Revolucionarne garde, general Amir Ali Hadžizade.

„Hvala Bogu, Iran je trenutno jak u odbrambenom sektoru, i niko se ne bi trebao brinuti s tim u vezi. Neprijatelj je taj koji bi trebao biti zabrinut“ – dodao je on.

Također, iranski vojni zvaničnik kazao je da smatra da je ekonomija glavni front na kojem se iranski narod suočava s najvećim problemom, pozivajući iranski narod i vlasti da se fokusiraju na rješavanje ekonomskih problema.

Iran je ostvario velika postignuća u odbrambenom sektoru i postigao nezavisnost i samodovoljnost u proizvodnji vojne opreme, uprkos snažnim ekonomskim sankcijama koje su Islamskoj Republici uvele Sjedinjene Američke Države.

Islamska Republika razvija svoju vojnu moć u odbrambene svrhe, i suprotstavljanje prijetnjama neprijatelja.

izvor

Show More

Related Articles

Back to top button