vijesti

Korona u Iranu pod kontrolom, oporavljeno preko 100 hiljada osoba

Iranski predsjednik Hassan Rouhani rekao je da je Iran dostigao kontrolu nad koronavirusom kao rezultat saranje građana s vlastima i poštivanja protokola Ministarstva zdravlja.

Rouhani je na sastanku Državnog štaba za borbu protiv epidemije koronavirusa u Teheranu izrazio zadovoljstvo zbog opadajućeg trenda novozaraženih slučajeva i dodao:

„Ovaj uspjeh je rezultat saradnje građana s vlastima i poštivanja zdravstvenih protokola u društvu.“

On je, međutim, upozorio da nekoliko iranskih pokrajina još uvijek bilježi rastući trend, uglavnom zbog ne poštivanja mjera i preporuka za suzbijanje epidemije.

Rouhani je istakao i da je skraćen period hospitalizacije zaraženih pokazatelj da će virus u bliskoj budućnosti biti savladan.

Govoreći na dnevnoj press konferenciji, glasnogovornik Ministarstva zdravlja, Kijanuš Džahanpur, rekao je da je u protekla 24 sata zabilježeno 2392 nova slučaja koronavirusa, od kojih je 351 slučaj zadržan u bolnicama. Također, 66 osoba je izgubilo bitku za život u protekla 24 sata.

„Dosad je oporavljeno 100 564 zaraženih i otpušteno iz bolnice“ – rekao je on, dodavši da u čak 12 pokrajina nisu zabilježeni smrtni slučajevi, dok je u šest pokrajina zabilježen po jedan.

izvor

Show More

Related Articles

Back to top button