Kuds

Nećemo zaboraviti glavni cilj Dana Kudsa

Iranski predsjednik je rekao da glavni cilj obilježavanja Svjetskog dana Kudsa neće biti zaboravljen.

Predsjednik Hassan Rouhani je na današnjem sastanku vlade, između ostalog, govorio i o ovogodišnjem obilježavanju Svjetskog dana Kudsa u okolnostima pandemije koronavirusa, te je kazao:

„Ove godine, Dan Kudsa će biti obilježen na područjima niskog rizika od zaraze koronavirusom, gdje će građani na džuma-namazu odaslati jecaj palestinskog naroda cijelom svijetu. Na drugim područjima, Iranci će putem interneta, ili na druge načine koji budu mogući  okviru protokola, obilježiti Dan Kudsa.“

Svjetski dan Kudsa obilježava se svake godine posljednjeg petka u mjesecu Ramazanu, a ove godine neće biti organizovana tradicionalna okupljanja i demonstracije zbog mjera za suzbijanje koronavirusa.

„Mi ni u kakvim okolnostima nećemo zaboraviti glavni cilj Dana Kudsa. Mi se uvijek borimo protiv nasilnika, a podržavamo potlačene na svijetu. Istrajnost protiv nepravde jedan je od osnovnih stubova islamske revolucije i Islamske Republike“ – rekao je iranski predsjednik i podsjetio da Palestinci već 72 godine trpe nasilje i nepravdu cionističkog režima, uz podršku svjetskih arogantnih sila, na čijem je čelu SAD.

„Mi vjerujemo da će na kraju pobijediti istina i pravda, da će se istrajnost i otpor palestinskog naroda nastaviti i ostvariti pobjedu. Kuds nikada neće biti zaboravljen i neće ostati pod okupacijom nasilnika“ – poručio je Rouhani.

Show More

Related Articles

Back to top button