vijesti

Hezbollah: Spremni smo ako Izrael želi rat

Visoki zvaničnik libanonskog pokreta Hezbollah rekao je da je oslobađanje Jerusalema Al-Kudsa plan regionalnog fronta otpor, te da je taj pokret u potpunosti spreman za bilo kakvu vrstu sukoba s režimom u Tel Avivu.

„Savršeno smo spremni da se suprotstavimo bilo kakvom činu agresije koji bi cionistički režim mogao počiniti“ – rekao je Sejjed Hašem Safieddin, čelnik izvršnog vijeća Hezbollaha za libanonsku TV mrežu Al-Majadin.

On je dodao da Hezbollah neće započeti rat i ne traži rat, te je podsjetio da je taj libanonski pokret uspio poraziti cionistički režim Izraela u sukobima 2000. i 2006.god, koji je do tada bio opisivan kao nepobjediv.

Safieddin je istakao da je glavni cilj regionalnog fronta otpora oslobađanje Kudsa od izraelske okupacije i da svi imaju dužnost da se pripreme na konfrontaciju s cionističkim režimom kako bi se taj plan realizovao.

On je podsjetio i na obilježavanje Dana Kudsa, posljednjeg petka u mjesecu Ramazanu, naglašavajući značaj obilježavanja tog značajnog dana.

Također, i zamjenik generalnog sekretara Hezbollaha, Šejh Naim Kasem, ponovio je da je taj pokret spreman da se suoči s bilo kakvim činom izraelske agresije i dodao da je Izrael i sam svjestan Hezbollahove moći i spremnosti da odgovori na agresiju.

izvor

Show More

Related Articles

Back to top button